2012. november 10., szombat

Advent örömei gyermekeinkkel

Szeretnék ebben a blogbejegyzésben igazán különleges, rendhagyó adventi készülődést bemutatni. Amikor nem arról szól a várakozás, hogy a gyermeket megajándékozzuk mindenféle csecsebecsével 24 napon át.

A várakozásnak egy másik oldalát szeretném bemutatni: hogyan felkészítsük gyermekünket LELKILEG  a karácsony Szentestére. 

Elsőként egy olyan adventi naptárat mutatok be, amely jól szemlélteti gyermekünkkel a Szent Család zarándoklatát Betlehembe. Minden este egy nappal közelebb kerülünk a Megváltó megszületéséhez, a lépéseket kiegészíthetjük egy-egy szép történettel is, így még jobban elmélyíthetjük ők a várakozás szépségébe. (irodalom hamarosan letölthető innét)Még nem késő, beszerezni a filc anyagot és elkezdeni elkészíteni ezt a csodálatos ajtódíszt. Nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető!

Hozzávalók:
- 1 db 45 x 70 cm-es méretű világos homokszínű filc anyag
- kisebb filcdarabok: sárga, barna, kék, zöld, lila, fehér, fekete, szürke, piros
- ragasztó
- 15 cm hosszú 1,5-2 cm széles tépőzár
- 90 cm-es arany színű szatén szalag az aljára és a tetejére
- 60 cm hosszú vékony fa pálca
- zsineg (a felrögzítéshez)

Elkészítés:

- Először az alap hátteret készítsük el: az a felső szélét annyira hajtsuk be, hogy a vékony fapálcika könnyen belecsússzon. Ezt akár kézzel is felvarrhatjuk.
- Utána az aljára és a tetejére varrjuk fel a díszítő aranyszínű szaténszalagot.
- Fotó alapján rajzoljuk fel tollal a filc anyagra a különböző részeket. A kisebb formákat körömollóval ajánlatos szépen körbevágni.

- Fektessük le az alap hátteret egy asztalra, és amint kivágunk egy alakzatot, figurát, egyből ragasszuk fel az alapra.
- Utoljára hagyjuk a Szent család alakzatot és a Kisjézus-t, mindkettő hátuljára ragasszuk fel a tépőzárat, ajánlatos ehhez erősebb ragasztót használni (pl.Technokol), hogy a sok le-föl tépéstől ne váljon le a filc hátáról a tépőzár.
- Ha már minden fent van a háttéren, akkor jöhet az utolsó lépés a rögzítés: a zsineget kössük a pálca két széléhez és egy szögre akasszuk fel a különleges adventi naptárunkat.
- Minden nap egy lépéssel előrébb helyezzük a Szent családot. 24-én pedig fektessük a Kisjézust a jászolba.1 megjegyzés:

  1. Kedves Leácska, érdeklődnék, hogy a történeteket az ádventi naptárhoz hol találom?

    VálaszTörlés