2011. december 19., hétfő

Az anyai szeretet


Amikor a világon létező dolgokat szemléljük, és elég mélyre hatolunk a szemlélődésben, felismerhetjük mögötte a Teremtőt. Azt a Teremtőt, aki az édesanyákat ilyen megbocsátó, végletekig szerető, önfeláldozó és fájdalomtűrő emberré tette.

Az anyai szeretet fogalom. Felfoghatatlan és kimeríthetetlen. 

Minden fiúgyermek királyfi és minden lánygyermek királylány az édesanyja szemében. Egy anya az életét, sőt még a szépségét is megtorpanás nélkül odaadja gyermekéért. Bármilyen az a gyermek, egy anyának Ő a legszebb, a legokosabb, a leg....
Egy gyermek, ha baj éri, még akkor is, ha Ő volt annak okozója, azonnal az anyukájához szalad. Ő a menedéke, vigasza.

Ha az atya önmaga képére teremtette AZ EMBERT és férfinak és nőnek teremtette, akkor az anyai szeretet és az anyai megnyilvánulás a Teremtőben is jelen kell, hogy legyen.

Régen a Bibliában felváltva említették az Istent Atya ként és Anyaként. Gondoljatok a megbocsátó, mindent eltűrő, életet adó Édesanyákra és irányítsátok ezt az érzést, gondolatot a Teremtő Isten felé.

Ha a teremtett Ember, az Édesanya így tud szeretni, akkor az Isten mennyire képes dédelgető, szerető, megbocsátó, önfeláldozó Mennyei Édesanyánk is lenni? Ezzel a szeretettel bűnözőket lehet megszelídíteni!

Advent utolsó hetében, ne csak erős apaként, hanem megbocsátó, dédelgető, óvó, gyengéd, szerető, ölébe-vevő Anyaként is gondoljatok az Istenre, aki Atya és Anya egyben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése